Kredietrapport

Waarom MyCreditscore?

I-Finance maakt gebruik van de online kredietacceptatie tool; MyCreditscore, waardoor het aanvraagproces van I-Finance via de website van MyCreditscore loopt. Via MyCreditscore kunt u gemakkelijk online uw kredietwaardigheid toesten en uw persoonlijke kredietrapport aanvragen.

Voorheen verstrekte I-Finance alleen kredieten gebonden aan een product of dienst. Winkels of webshops bieden de optie om in termijnen te betalen via I-Finance. Tegenwoordig verstrekken wij ook persoonlijke leningen, mede dankzij MyCreditscore.

Door gebruik te maken van MyCreditscore wordt het beoordelingsproces van kredietaanvragen sneller en efficiënter, waardoor I-Finance kleine persoonlijke leningen kan verstrekken.

Waarom is kredietacceptatie belangrijk?

Voordat u een lening aanvraagt, zal er altijd een bepaalde toetsing gedaan worden. Dit is van belang voor een kredietverstrekker, niet alleen omdat sommige toetsingen wettelijk verplicht zijn, maar ook om zeker te weten dat de lening terugbetaald kan worden door de aanvrager.

I-Finance vindt het belangrijk dat er een uitgebreide toetsing gedaan wordt, voordat wij een krediet verstrekken. Wij zien dat er in de markt, soms sprake is van overkreditering. Dit houdt in dat er te veel of te hoge kredieten aan één persoon worden verstrekt. Iemand die overgekrediteerd is kan in de betalingsproblemen komen, omdat er minder financiële ruimte is voor onder andere, onverwachts hoge kosten van bijvoorbeeld; schade in huis of aan een auto.

MyCreditscore

De kredietacceptatie via MyCreditscore is niet alleen efficiënt, maar ook uitgebreid. MyCreditscore toetst het BKR, Experian en EDR Credit Services over het geregistreerde betaalgedrag van de aanvrager. Deze toetsingen worden uitgedrukt in een score. Vervolgens wordt er op basis van de ingevulde gegevens een inkomsten- en lasten toets gedaan, waarin MyCreditscore (ruim) berekent hoeveel de aanvrager zou kunnen lenen of leasen.

Uw persoonlijke kredietrapport

Aan het einde van de aanvraag krijgt de aanvrager direct het resultaat van de geautomatiseerde toetsing. Zij ontvangen een kredietrapport waarin de scores staan van het betaalgedrag en de leen- en leasecapaciteit. Het kredietrapport is duidelijk en laat ook de berekening zien van de inkomsten- en lasten toets.

Wilt de aanvrager een krediet afsluiten bij I-Finance? Dan moet één van onze gecertificeerde medewerkers de aanvraag handmatig beoordelen, om te bepalen of de aanvraag binnen ons kredietbeleid past. De handmatige controle duurt één werkdag. Doordat MyCreditscore gegevens verzameld, toetsingen doet en een berekening maakt, gaat het proces van de kredietacceptatie sneller en efficiënter.

SHARE

Actueel

Categorieën

Pagina’s