Wat is een doorlopend krediet?

Een doorlopend krediet zorgt ervoor dat u tijdelijk extra geld achter de hand heeft. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als u nog niet precies weet hoeveel u nodig heeft, bijvoorbeeld tijdens een verbouwing. Of als uw kinderen gaan studeren. Een doorlopend krediet is een lening waarbinnen u flexibel kunt opnemen en aflossen. Hierbij kunt u opnemen wanneer u wilt, tot een bepaald gegeven kredietbedrag. 

Waarom wij géén doorlopend krediet verstrekken

Doordat het bij een doorlopend krediet zo gemakkelijk is om extra geld te lenen loopt u het risico dat u geld leent zonder dat dit werkelijk nodig is, terwijl u er wel rente over betaalt. Daarnaast staan het rentepercentage en de looptijd niet vast. Wij, als I-Finance vinden een doorlopend krediet niet verantwoord en vooral gunstig voor de kredietverstrekker, en niet voor de klant. Door deze mening, verstrekken wij dan ook géén doorlopende kredieten.

De Nadelen

Rente staat niet vast

Bij een doorlopend krediet is het rentepercentage variabel. Dit betekent dat de rente niet vast staat en kan dalen, maar ook kan stijgen. Als de rente stijgt betaalt u meer rente en minder aflossing. Hierdoor duurt het langer om uw lening terug te betalen.

Rente is niet aftrekbaar

De rente die u betaalt is bij een doorlopend krediet - in tegenstelling tot bij een persoonlijke lening - tegenwoordig niet meer aftrekbaar als je de lening gebruikt voor verbouwing of verbetering van de eigen koopwoning. Bij een persoonlijke lening is de rente wel aftrekbaar wanneer u een lening afsluit om uw woning te verbeteren.

Looptijd staat niet vast

Een groot nadeel is dat de looptijd niet vast staat. Vanwege de mogelijkheid tot het doen van heropnames weet u ook nooit precies wanneer u van de lening af bent.

Flexibel opnemen niet verantwoord

Bij een doorlopend krediet kunt u opnemen wanneer u wilt. Het nadeel hiervan is dat doordat u te gemakkelijk meer kunt opnemen, er over tijd uiteindelijk weinig wordt afgelost. Zo loopt het door u beschuldigde bedrag alleen maar op.

Kortom; u weet bij een doorlopend krediet minder goed waar u aan toe bent.

Wilt u verantwoord geld lenen? 

Dan is een persoonlijke lening een verstandige keuze. U kunt bij I-Finance terecht voor kleine persoonlijke leningen. Bij een persoonlijke lening (ofwel: aflopend krediet) spreekt u met de kredietgever een bedrag af dat u elke maand aflost. Zo bent u er zeker van dat u na de afgesproken tijd de gehele lening heeft afgelost.

Actueel

Categorieën

Pagina’s