MyCreditscore

Hoe kan een persoonlijk kredietrapport u helpen?

In Nederland zijn consumenten nog relatief onbekend met het concept van een persoonlijk kredietrapport. Als in google de term “kredietrapport” wordt opgezocht zijn er alleen resultaten beschikbaar van bedrijven die kredietrapporten van andere ondernemingen aan kunnen leveren. Echter kunnen ook consumenten belang hebben bij inzicht in hun kredietwaardigheid.

Kredietrapporten in de V.S.

In het buitenland (voornamelijk de V.S.) is een kredietrapport geen onbekend begrip. In Amerika worden kredietrapporten en -scores gebruikt om consumenten te beoordelen voor verschillende financiële producten zoals bijvoorbeeld persoonlijke leningen en hypotheken.

Enkele voorbeelden van bedrijven die deze scores in het buitenland maken zijn: Fico, Equifax en Experian. De scores die deze bedrijven ontwikkelt hebben bestaan uit verschillende aspecten van iemand zijn of haar kredietverleden.

De score van Fico bestaat volgens MyFico:

De betaalhistorie houdt in of iemand zijn of haar vorige kredieten op tijd betaald heeft of niet. Wanneer iemand in het verleden meerdere malen niet aan termijnbetalingen voldaan heeft, dan zal dit een grote impact hebben op de kredietscore.

Dit omvat alle soorten kredieten die op dit moment lopen. Wanneer iemand een aantal kredieten heeft lopen wat binnen de financiële situatie past, zal dit de kredietscore niet verminderen. Echter wanneer iemand te veel kredieten heeft lopen, zal dit een negatieve impact hebben op de score.

Met krediethistorie wordt vooral bedoeld hoelang iemand al krediet heeft. Iemand met een lang (positief) verleden met krediet zal een hogere score krijgen dan iemand zonder kredietverleden. Dit komt doordat er geen data beschikbaar is. Hierdoor kan Fico geen goede inschatting maken op wat de risico’s zijn.

Voor de Fico score telt ook mee of iemand verschillende kredieten heeft gehad. Heeft iemand alleen een hypotheek of ook een credit card? Voor een goede Creditscore hoeft iemand niet alle krediet vormen te hebben. Echter hoe meer ervaring met verschillende krediet vormen hoe beter.

Wanneer iemand in een korte periode meerdere kredieten afsluit, dan kan Fico dit zien als een hoog risico. Dit is zeker het geval wanneer iemand geen lange krediethistorie heeft. 

Let op! Dit is hoe Fico de score uitrekent in het buitenland. Deze methode is mogelijk omdat in een land als Amerika veelvuldig wordt betaald met credit card. In Nederland betalen de meeste consumenten met een debet-card. Dit maakte tot de introductie van PSD2 het lastig om op deze manier een kredietscore te berekenen.

Persoonlijk kredietrapport met MyCreditscore

In Nederland is er op dit moment één aanbieder van een persoonlijk kredietrapport. Dat is MyCreditscore. Met een MyCreditscore krijgt u een uitgebreid kredietrapport met daarin een kredietscore die het rapport samenvat. In dit rapport staan de volgende punten over uw financiële situatie vermeld:

Daarnaast worden de grootste databanken van Nederland geraadpleegd om zo uw geregistreerd betaalgedrag in kaart te brengen. De databanken die geraadpleegd worden zijn: BKR, Experian, Focum, en EDR Credit Services. Door inzicht te krijgen in de verschillende capaciteiten krijgt u een beter beeld van hoe financiële instellingen of makelaars naar uw financiële situatie kijken

Met deze informatie kunt u gerichter opzoek gaan naar een lening, een huis of een leaseauto. Daarnaast kunt u het rapport overleggen met uw financieel adviseur om zo te kijken hoe uw financiële situatie verbeterd kan worden.

Kredietrapport MyCreditscore

MyCreditscore kan met behulp van PSD2 een nauwkeurige analyse maken van uw financiële situatie. Hierdoor worden niet alleen aspecten die een verband hebben met kredieten meegenomen in de berekening van de score, maar ook uw inkomen en uitgaven. Dit zorgt voor een veel nauwkeurigere score van uw financiën.

MyCreditscore geeft u niet alleen inzicht in uw financiële situatie, maar u kunt direct met uw MyCreditscore een lening of verzekering aanvragen. Hierdoor komt u eigenlijk vooraf te weten of u wel of niet voor de dienst in aanmerking komt. Ook kunt u, indien u zoekt naar een woning, uw MyCreditscore doorsturen naar uw makelaar. Zo is de makelaar ervan verzekerd dat u aan de huurlasten kunt voldoen.

Interesse in uw kredietscore? Ga dan direct naar MyCreditscore.nl

Conclusie

Financieel inzicht hebben is van groot belang. Een persoonlijk kredietrapport zorgt ervoor dat u een overzicht heeft van hoe een financiële instelling naar uw situatie kijkt. Hiermee kunt u kijken hoe u uw eigen financiële situatie kunt verbeteren, om zo uw financiële doelen te behalen.

SHARE

Actueel

Categorieën

Pagina’s