Kopen op afbetaling

Wilt u een nieuwe mobiele telefoon kopen, maar wilt u dit liever in termijnen betalen? Of bent u toe aan een nieuw interieur? Omdat wij ons kunnen voorstellen dat het voor u prettiger is om bepaalde investeringen in termijnen te betalen, hebben wij hiervoor een speciaal en zeer transparant financieringsproduct in de markt gezet tegen aantrekkelijke tarieven.  Via onze betrouwbare partners kunt u meubelen of een mobiele telefoon kopen op afbetaling.

Meubels kopen op afbetaling

Heeft u het meubelstuk van uw dromen gevonden? Bij onze partners kunt u meubels kopen op afbetaling tegen aantrekkelijke tarieven volgens ons transparante financieringsproduct. ​
> Lees verder

Telefoon kopen op afbetaling

Wanneer u via een van onze partners een telefoon koopt op afbetaling bepaalt u zelf met welke provider u wilt bellen, zodat u het abonnement of prepaid product krijgt dat het beste bij u past.
> Lees verder

Verantwoord in termijnen betalen

Bij I-Finance staan wij voor verantwoorde financiële keuzes. Voordat u een financiële beslissing maakt is het van belang dat u op de hoogte bent van de inhoud en de gevolgen van de beslissing. Hieronder vindt u meer informatie over wat het inhoudt om producten gespreid te betalen.

In termijnen betalen kunt u zien als een vorm van geld lenen. Kopen op afbetaling is een lening waarbij u rente betaalt, net als bij een persoonlijke lening of doorlopend krediet. U betaalt hierbij in termijnen voor een product. Dit gebeurt dus altijd in ruil voor een rentepercentage. Als koper bent u wel direct eigenaar van het gekochte product, ook al heeft u de koopprijs nog niet (volledig) betaalt.

Kopen op afbetaling kent een aantal voordelen:

  • Bij kopen op afbetaling krijgt u het product direct mee. U hoeft dus niet te wachten totdat u het gehele bedrag heeft betaald voordat u het product kunt gebruiken.
  • U bent direct eigenaar van het product bij het betalen in termijnen.
  • De aanschafprijs wordt gespreid betaald over een langere periode. De aankoop van bijvoorbeeld een nieuw meubelstuk of een nieuw telefonisch toestel kan prijzig zijn. Door het product gedurende een langere periode te betalen zijn de maandelijkse aflossingskosten lager.

Naast de voordelen heeft kopen op afbetaling ook een aantal nadelen waarvan u op de hoogte moet zijn voordat u besluit te kopen op afbetaling:

  • Door de rentepercentage betaalt u bij het betalen in termijnen altijd meer dan wanneer u direct het volledige bedrag zou betalen. Geld lenen kost geld.
  • Afhankelijk van het rentepercentage zou u voordeliger uit kunnen zijn door het product te financieren door middel van een persoonlijke lening.
  • Het zou kunnen gebeuren dat u nog aan het afbetalen bent voor een product wat u al niet meer gebruikt. Wij raden aan  om de looptijd van de lening niet langer te laten lopen dan de periode wanneer u het product gebruikt.

Actueel

Categorieën

Pagina’s