Verantwoord lenen

Bij I-Finance staat onze zorgplicht voorop. I-Finance heeft een kredietbeleid dat in grote lijnen inhoudt dat wij verantwoord geld uitlenen. In de praktijk betekent dit dat wij alleen krediet beschikbaar stellen wanneer u dit ook, zonder problemen, kunt terugbetalen. Wij volgen hierbij de richtlijnen van de Nederlandse Vereniging van Banken en raadplegen eveneens registers waar kredieten en handelskredieten worden geregistreerd. 

Wat I-Finance verantwoord maakt is onder andere onze transparantie, ons vaste rentepercentage en onze hoge mate van klant-en service gerichtheid. Wij gaan verder dan onze zorgplicht en geloven in verantwoorde keuzes en het maken van verstandige financiële beslissingen. 

In onderstaand overzicht vind u een aantal instanties waar wij bij aangesloten zijn om onze dienstverlening zo verantwoord mogelijk te maken.

I-Finance BKR

Bureau Krediet Registratie

Voor kredietbedragen boven de €250 raadplegen wij het BKR en boven de €500 krediet registeren wij ook uw lening. Wanneer u wilt weten hoe u daar geregistreerd staat kunt u uw eigen bank raadplegen en uw gegevens opvragen.

Bezoek de website van het BKR voor meer informatie.

Zorgplicht - Autoriteit Financiele Markten AFM

Autoriteit Financiële Markten

I-Finance heeft een vergunning voor het verstrekken van consumptief krediet en staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten en is ingeschreven onder registratienummer: 12039912.

Bezoek de website van de AFM voor meer informatie.

 

Zorgplicht - Kifid Logo I-Finance

Het Klachten Instituut Financiële Dienstverlening

I-Finance is aangesloten bij het financiële klachteninstituut KiFiD, een initiatief van brancheorganisaties in de financiële dienstverlening. KiFiD is gespecialiseerd in het bemiddelen in geschillen tussen consumenten en financiële dienstverleners. Banken, verzekeraars, pensioenfondsen, intermediairs of andere financiële dienstverleners zijn wettelijk verplicht zich aan te sluiten bij een financieel klachteninstituut.

Bezoek de website van het KiFiD voor meer informatie.

Actueel

Categorieën

Pagina’s