Wat is een persoonlijke lening?

Bij een persoonlijke lening (ofwel: aflopend krediet) spreekt u met de kredietgever een bedrag af dat u wilt lenen en hierna elke maand aflost. In de eerste maanden bestaat uw maandelijkse aflossing voor het grootste deel uit rente, maar als de looptijd verstrijkt gaat u steeds meer aflossing betalen.

Uiteindelijk bent u er zeker van dat u na de afgesproken tijd de hele lening hebt afgelost. De rente die u betaalt over de lening is dan ook altijd vast. Een variabele lening zou betekenen dat de rente omhoog of omlaag zou kunnen gaan, waardoor de looptijd niet voorspeld kan worden. U weet bij een aflopend krediet dus precies waar u aan toe bent.

Leenbedrag
€500 €75.000
Looptijd
1 jaar10 jaar
Termijnbedrag:
Rentepercentage:
Totaal te betalen bedrag:
Wij laten u graag zien wat u betaalt voor het aangaan van een financiering. Deze tool geeft u hier een indicatie van. Bij het daadwerkelijk aangaan van een financiering bij I-Finance, via MyCreditscore zult u dergelijke informatie ook altijd in de overeenkomst zien staan.
Totaal te betalen aan rente:
Loading

Voordelen van een persoonlijke lening

Een persoonlijke lening heeft een aantal voordelen. Zo krijgt u het bedrag wat u wilt lenen in één keer op uw rekening gestort en kan u, wanneer u de lening gebruikt voor het verbouwen of verbeteren van uw koopwoning, de rente fiscaal aftrekken. Ook kunt u bij I-Finance de lening tussentijds boetevrij vervroegd aflossen. Hieronder vindt u een overzicht van de voordelen van een aflopend krediet.

Vast krediet- en maandbedrag​

Bij een persoonlijke lening betaalt u een vast maandbedrag. U weet voordat u de lening afsluit hoeveel krediet u gaat lenen en wat dit per maand aan aflossing en rente zal kosten.

Vast rentepercentage​

Het rentepercentage staat bij een persoonlijke lening vast. Hierdoor komt u niet voor vervelende verrassingen te staan en weet u precies waar u aan toe bent.

U weet vooraf de looptijd​​

Bij een aflopend krediet weet u vooraf wat de kosten en de looptijd zullen zijn. U bent er zeker van dat de lening na de looptijd is afgelost. 

Kortom; u weet precies waar u aan toe bent

Wij zijn van mening dat een persoonlijke lening de meest verantwoorde manier van lenen is.

Gebruikt u de lening voor het verbeteren van uw woning?

Als u kunt aantonen dat u de lening gebruikt voor het verbouwing of verbeteren van uw woning, is de rente fiscaal aftrekbaar.
Kijk voor alle voorwaarden over de renteaftrek op de website van de Belastingdienst.

Gebruikt u de lening voor de aankoop van een product?

Zorg er dan voor dat de looptijd van de lening niet langer is dan de periode waarin u het product gebruikt. Zo voorkomt u dat u nog steeds aan het afbetalen bent voor iets waar u geen gebruik meer van maakt. Denk bijvoorbeeld aan een dure televisie die u na een aantal jaar weer wilt vervangen.

Actueel

Categorieën

Pagina’s