Hulp bij schulden

Betaalproblemen en een lopende lening, wat te doen?

  • Posted on
  • Posted in I-Finance

Heeft u een financiële tegenvaller gehad en heeft u hulp nodig om meer grip te krijgen op uw financiële situatie? Twijfel niet om contact met ons op te nemen over uw lopende lening. Wij kijken graag met u mee om tot een passende oplossing te komen.

Heeft u nog geen achterstand?

Het kan voorkomen dat u een financiële tegenvaller hebt gehad, uw baan kwijt bent geraakt of deze maand gewoonweg een erg dure maand heeft gehad. Hier hebben wij begrip voor en helpen u dan ook graag om ervoor te zorgen dat uw situatie niet uit te hand loopt. Onderneem actie en probeer zo snel mogelijk om tot een oplossing te komen.

Wij kijken graag met u mee naar mogelijkheden en om een passende regeling te treffen welke ervoor zorgt dat u niet klem komt te zitten. U kunt ook contact met ons opnemen als u (nog) geen betalingsproblemen heeft, maar vragen heeft of advies nodig hebt.

Er is al een achterstand ontstaan

Het kan u overkomen zijn dat u in achterstand bent geraakt, omdat u één of twee termijnen van het krediet niet heeft kunnen betalen. Een betalingsachterstand hoeft bij ons niet opgelost te worden door middel van directe terugbetaling van het totaal verschuldigde bedrag, dit kan ook in de vorm zijn van een passende afspraak of betaalregeling.

Het probleem hoeft dus niet groter te worden dan het al is. Echter zijn er helaas wel consequenties verbonden aan betalingsachterstanden. Indien u twee termijnen in achterstand bent, moeten wij de achterstand melden bij het BKR, dit kan nadelige gevolgen voor u hebben bij het aangaan van toekomstige financiële transacties.

Tevens kunnen wij na twee termijnen achterstand overwegen de vordering voor het totaalbedrag op te eisen en over te dragen aan onze deurwaarder om het verschuldigde bedrag bij u te innen.

Wij hopen natuurlijk dat u het niet zo ver laat komen, sinds dit een onnodige situatie is welke u kunt voorkomen door samen met ons tot een oplossing te komen. Maar ook na het opeisen bieden wij nog de mogelijkheid om een betalingsregeling te treffen. Helaas zal na het opeisen van het krediet uw achterstand wel al geregistreerd zijn bij het BKR.

Hulp bij schulden

Op de website van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (NIBUD) staan verschillende pagina’s vol met informatie welke u verder kunnen helpen om grip te krijgen over uw geldzaken of beginnende schulden.

SHARE

Actueel

Categorieën

Pagina’s