Lening consolideren

Wat is het consolideren van leningen?

Het kan voorkomen dat u meerdere kleine leningen heeft lopen bij verschillende kredietverstrekkers. In dit geval kan het soms verstandig zijn om de leningen te consolideren, maar wat betekent het consolideren van leningen en hoe kan het u helpen?

Wat betekent leningen consolideren?

Het consolideren van leningen (ook wel oversluiten genoemd) is het samenvoegen van meerdere leningen in één lening bij één kredietverstrekker. Als voorbeeld gaan wij uit van de volgende situatie:

U dient dus maandelijks drie verschillende kredietverstrekkers te betalen voor uw leningen. Dit kan erg onoverzichtelijk zijn en daarnaast betaalt u vaak ook onnodig veel kosten (rente). Door de leningen te consolideren (7.800 + 2.400 + 1.500 = € 11.700,-) zullen alle drie de leningen direct worden ingelost waardoor u geen betaalverplichting meer heeft aan drie verschillende kredietverstrekkers. U gaat in dit geval maandelijks één vast termijnbedrag voldoen aan één kredietverstrekker.

Het is natuurlijk wel van belang dat het consolideren van de leningen in uw voordeel is. Daarom dient er goed te worden gekeken naar het nieuwe rentetarief. Is deze gemiddeld gezien lager dan de drie overige tarieven, dan is het verantwoord om de leningen over te sluiten.

Wat zijn de voordelen van het consolideren van leningen?

Een groot voordeel van het consolideren van uw leningen is dat uw financiële situatie hierdoor overzichtelijker wordt. Dit omdat u niet langer verschillende termijnbetalingen dient te verrichten. Door te consolideren wordt er elke maand op één vast moment tegen een vast rentepercentage ingelost. De kans op het vergeten van een betaling wordt hierdoor kleiner en dit zorgt er tevens voor dat de kans op achterstanden (in het ergste geval een negatieve BKR-registratie) aanzienlijk kleiner wordt.

lening consolideren

Een ander voordeel van het oversluiten van uw lening is dat u flink kunt besparen op uw vaste lasten. Het oversluiten van uw leningen kan ervoor zorgen dat u maandelijks veel meer budget overhoudt. Wel moet er rekening gehouden worden met een boete op het aflossen van de lening. Indien dit het geval is zal uw bank u hierop attenderen.

Via I-Finance kunt u uw lening laten consolideren. Bereken in de onderstaande tool wat uw maandelijkse lasten zijn bij een rente van 9,9% tot € 50.000,-.

Leenbedrag
€500 €75.000
Looptijd
1 jaar10 jaar
Termijnbedrag:
Rentepercentage:
Totaal te betalen bedrag:
Wij laten u graag zien wat u betaalt voor het aangaan van een financiering. Deze tool geeft u hier een indicatie van. Bij het daadwerkelijk aangaan van een financiering bij I-Finance, via MyCreditscore zult u dergelijke informatie ook altijd in de overeenkomst zien staan.
Totaal te betalen aan rente:
Loading
SHARE

Actueel

Categorieën

Pagina’s