Een alternatief voor te dure minilening

Als u dringend op zoek bent naar een kleine lening, kan het zijn dat een minilening een goede optie lijkt. Wij adviseren u om géén minilening af te sluiten. Een verantwoord alternatief voor een minilening is een kleine persoonlijke lening. Bij I-Finance kunt u vanaf € 500,- een persoonlijke lening aanvragen. 

Wilt u bij I-Finance een lening aanvragen? Het aanvraagproces loopt via MyCreditscore, een geautomatiseerde krediet-acceptatie tool waarbij u real-time getoetst wordt bij verschillende databanken en diréct inzicht krijgt in uw mogelijkheden.

Waarom geen minilening?

Hoge extra kosten

Aanbieders vermelden op de website een bepaald rentepercentage, maar rekenen later hoge bijkomende kosten, zoals de boete voor een garantsteller wanneer u binnen 14 dagen ná de aanvraag geen garantsteller aanlevert die aan alle voorwaarden voldoet.

Geen vergunning

De meeste aanbieders van minileningen zijn niet in het bezit van een vergunning van de AFM om leningen te verstrekken en opereren vanuit het buitenland. Zij hoeven zich dan ook niet te houden aan de Nederlandse wetgeving over bijvoorbeeld maximale rente.

Geen BKR toetsing

Het toetsen van het BKR wordt gedaan zodat er verantwoorde financiële beslissingen gemaakt worden. Wanneer iemand een achterstand heeft, of een hoge schuld heeft, kan iemand zichzelf in de problemen helpen door opnieuw een lening aan te gaan.

Bekijk hieronder een rekenvoorbeeld van de kosten van een minilening.

minilening

Persoonlijke lening

Een alternatief op de minilening is een persoonlijke lening. I-Finance verstrekt persoonlijke leningen vanaf € 500,- die u kunt afbetalen in 12, 24, 36, 48 of 60 maanden. Wij raden u aan om zo min mogelijk en zo kort mogelijk te lenen, zodat u de totale kosten van uw lening zo laag mogelijk houdt.
> Nu Aanvragen
minilening flitskrediet

Voordat u geld leent

Als u een lening afsluit, gaat u een langdurige verplichting aan. Let dus op de voorwaarden van een lening, die zijn per aanbieder verschillend. Bij aanbieders zonder vergunning van de AFM zijn de voorwaarden minder transparant. U kunt dan voor onverwachtse kosten komen te staan.

Persoonlijke lening bij I-Finance

Bij ons kunt u uw lening boetevrij, vervroegd aflossen. Neem in dit geval contact op met onze helpdesk, zodat wij er zeker van kunnen zijn dat de betaling in één keer goed verwerkt wordt.

Voordat u bij ons een lening kunt afsluiten, zult u in bezit moeten zijn van een positieve MyCreditscore. Voor de MyCreditscore wordt het BKR getoetst. De registratie bij het BKR geeft een overzicht van alle leningen die u heeft afgesloten. Zo ontstaat er een goed beeld van uw financiële situatie. Wij verstrekken namelijk alleen leningen wanneer dit verantwoord is en binnen uw budget past. Heeft u een achterstandscodering? Wij adviseren u om deze achterstand te herstellen voordat u een nieuwe financiële verplichting aangaat. 

Lees hier waar u terecht kunt voor hulp bij schulden.

I-Finance heeft een vergunning voor het verstrekken van consumptief krediet en staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten en is ingeschreven onder registratienummer: 12039912.

Bezoek de website van de AFM voor meer informatie.

Wij hanteren 11,8% voor elk kredietbedrag. Als wij, lagere rentepercentages zouden hanteren voor hogere kredietbedragen, stimuleert dit wellicht om een hoger bedrag te lenen. Wij bekijken uw aanvraag en lopende lening met onze blik op úw persoonlijke situatie. Wij zien en behandelen u als een klant, niet als een dossiernummer.

Meer over I-Finance

Rekenvoorbeeld persoonlijke lening I-Finance

Totale kredietbedragTermijnbedragVaste debetrenteJaarlijks kostenpercentageAantal termijnenHet totale door de consument te betalen bedragDe totale kosten van het krediet
€500,00€43,849,90%9,90%12€526,08€26,08
€1000,00€87,679,90%9,90%12€1052,04€52,04
€2000,00€91,819,90%9,90%24€2203,44€203,44
€3500,00€112,089,90%9,90%36€4034,88€534,88
€5000,00€125,569,90%9,90%48€6026,88€1026,88
€7500,00€157,439,90%9,90%60€9445,80€1945,80

Wij laten u graag zien wat u betaalt voor het aangaan van een financiering. Deze tabel geeft u hier een indicatie van. Als u een persoonlijke lening aanvraagt, krijgt u van ons de precontractuele informatie (het ESIC) en een concept overeenkomst waarin u ook de specifieke, voor uw aanvraag geldende kosten terug kunt vinden.

Ervaringen van onze klanten

Oplichters

Trap a.u.b niet in Ze zijn oplichters Ik heb als dadelijk ingevuld voor 1500 euro krediet. Eerst kreeg ik positief goedkeuring. Later bel mij een medewerker en zegt als ze handmatig mij laste vaste invoegen kom ik niet in aanmerking voor krediet. Ze zijn oplichters en allen willen 15 euro van je [...]

Reactie van het bedrijf

Geachte H, Onze oprechte excuses voor uw negatieve ervaring heeft met onze organisatie. De betaling heeft u verricht voor uw kredietrapport zodat wij uw gegevens kunnen toetsen en de resultaten hiervan (door middel van het kredietrapport) inzichtelijk te maken. Het kredietrapport wordt opgesteld op basis van de door u ingevoerde gegevens. Als tijdens het uitvoeren van de handmatige controle blijkt dat de door u ingevoerde gegevens foutief zijn, dienen wij de gegevens te wijzigen en de toetsingen/berekeningen opnieuw uit te voeren. Wij hebben het bovenstaande met u besproken en aangegeven dat u na het uitvoeren van de correcte controles helaas niet in aanmerking kwam voor een lening bij I-Finance.nl B.V. Het is niet mogelijk om al uw gegevens na de betaling voor uw kredietrapport te verwijderen. Dit in verband met onze financiële administratie en de daarbij horende verplichtingen. Tevens hebben wij naar aanleiding van uw review een aantal keer contact gehad en de bovenstaande kwestie besproken. Wij hebben de gegevens en documenten verwijderd welke niet van toepassing waren op de afkeurreden van uw krediet en uw dossier op passende manier afgesloten. Wij begrijpen dat het proces wellicht onduidelijk voor u was tijdens het aanvragen. Wij zijn dan ook altijd bezig om onze processen te optimaliseren en nemen uw review mee in het verbeteren van onze aanvraag-portal. Indien u nog verdere vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op via 070 – 45 25 413 of info@mycreditscore.nl. Met vriendelijke groet, MyCreditscore.nl

- Rozenburg Zh

Goed

Goed voor snel geld lenen
- Rijswijk

Moderne, digitale klantreis en zeer goede communicatie

Binnen drie werkdagen was alles geregeld. Gedurende het hele proces uitstekende, professionele communicatie. Het digitale platform is op zich goed en beter dan de platforms van veel concurrenten, maar er zijn enkele kleine verbeterpunten (o.a. invullen juiste woonlasten voor inwonenden en mogelijkheid om arbeidscontract direct te uploaden i.p.v. dat dit [...]
- Den Haag
78 klanten waarderen ons gemiddeld met een 8.2/10

Actueel

Categorieën

Pagina’s