energielasten

Hoe kunt u het beste omgaan met de stijgende energieprijzen?

Begin 2022 zijn de energielasten met 86% gestegen. Dit heeft voor een aanzienlijk deel van de Nederlandse bevolking een grote impact op hun kostenplaatje. Hoe kunt u het beste omgaan met deze stijgende energielasten?

Maak een overzicht van uw financiën

In eerste instantie is het belangrijk om een goed overzicht te maken van al uw inkomsten en lasten. Tel al uw inkomsten bij elkaar op en categoriseer daarna al uw lasten. Op deze manier krijgt u een overzicht van hoeveel geld u overhoudt of tekort komt per maand.

Door het categoriseren van uw lasten krijgt u inzicht op welke lasten u kunt bezuinigen. Geeft u bijvoorbeeld veel uit aan boodschappen? Dan zou u bij een goedkopere winkel uw boodschappen kunnen gaan doen of u kunt kiezen voor goedkopere ‘B’ merken. Gaat u veel uiteten? Dan is het een idee om minder uiteten te gaan en het bijvoorbeeld te beperken tot één keer per maand.

Stap over op een andere energieleverancier

Bij veel energieleveranciers is het mogelijk om korting te krijgen wanneer u overstapt. Op deze manier proberen energieleveranciers klanten binnen te halen. Ga opzoek naar aanbiedingen en evalueer elk jaar opnieuw of het verstandig is om over te stappen.

Bij MyCreditscore zijn we bezig om een product te creëren waarbij uw eigen financiële situatie u kan helpen korting te krijgen op uw energierekening. Energiemaatschappijen willen graag een klant waarvan zij zeker zijn dat die klant aan zijn of haar betalingen voldoet. Het kost hun namelijk veel geld om niet betalende klanten op te volgen.

Hier wil MyCreditscore u en energieleveranciers bij helpen. Een MyCreditscore geeft u een kredietscore en kredietrapport waarin u inzicht krijgt in hoe financiële instanties naar uw financiële situatie kijken. Wanneer u al uw rekeningen netjes en op tijd betaalt geeft dit een positieve score.

Door deze positieve score weten energieleveranciers dat u een goede klant bent en kunnen zij via MyCreditscore aanbiedingen bij u aanleveren. Houdt de MyCreditscore website dus goed in de gaten om te kijken of uw MyCreditscore u kan gaan helpen bij het vinden van een energieleverancier.

Conclusie

Doordat de stijging van de gasprijzen zo hoog is, ontkomt u niet aan een stijging van uw energierekening (mits u een vast contract heeft). Overstappen kan ervoor zorgen dat u een minder grote stijging van uw energielasten heeft. Het blijft dus belangrijk om een goed overzicht van uw financiële situatie te hebben en te berekenen wat deze stijging voor impact op uw kostenplaatje zal hebben. Indien u tijdelijk niet aan uw geldbehoefte kan voldoen kan het van toepassing zijn om een lening af te sluiten.

Bereken wat uw lening gaat kosten op onze homepagina.

SHARE

Actueel

Categorieën

Pagina’s