Geld lenen: Waar moet ik op letten?

Een lening afsluiten is een langdurige verplichting en geld lenen kost geld. Tegenwoordig kunt u makkelijker online geld lenen, wat fijn is wanneer u snel geld nodig heeft. Wel kan dit zorgen voor overhaaste beslissingen. Wanneer u een lening wilt afsluiten zult u wel beslissingen moeten maken. Zoals hoeveel geld u wilt lenen, de looptijd van uw lening en bij welke aanbieder u de lening afneemt. Het is daarom verstandig om u van te voren in te lezen om weloverwogen beslissingen te kunnen maken wanneer u geld gaat lenen. 

Checklist afsluiten lening

Bij I-Finance helpen we u graag om verantwoord te lenen. Om u op weg te helpen hebben wij een checklist opgesteld over waar u op moet letten bij het afsluiten van een lening. Ook geven wij u wat waardevolle tips!

Hoeveel geld zou u kunnen lenen? Uw inkomen, kosten en huidige, openstaande leningen hebben invloed op uw mogelijkheden.
Bereken voordat u onderzoek doet en een lening aanvraagt, of en hoeveel geld u zou kunnen lenen.

Bedenk hoeveel geld u nodig heeft. Geld lenen kost geld, meer lenen dan u nodig heeft brengt dan ook onnodige kosten met zich mee.
Kunt u bijvoorbeeld een gedeelte dat u nodig heeft sparen?

Bekijk de voorwaarden van verschillende aanbieders. Denk aan de mogelijkheid om boetevrij vervroegd af te lossen en lees ervaringen van eerdere klanten.
Lees ook de kleine letters, zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Is de rente van de lening vast of variabel? Gaat het om een doorlopend krediet of een aflopend krediet? Let vooral op de totale kosten van het krediet. Houdt de looptijd zo kort mogelijk, dit scheelt u in kosten, maar ook in de lengte van uw verplichtingen.

Neem de tijd om een verantwoorde beslissing te nemen. Een lening is een langdurige verplichting, neem vooral geen overhaaste beslissingen. Laat u door een aanbieder dan ook niet onder druk zetten om een contract te tekenen. 

Actueel

Categorieën

Pagina’s