rolling coins

Wat is een Rolling Reserve?

  • Posted on
  • Posted in Algemeen

Bent u eigenaar van een bedrijf en factureert u maandelijks door middel van bijvoorbeeld abonnementen met automatische incasso en bent u van plan om dit aan een derde uit te besteden (zoals I-Finance)? Dan zal u ongetwijfeld te maken krijgen met de Rolling Reserve.

De Rolling Reserve is simpelweg een percentage van de geïncasseerde gelden dat door de partij die namens u incasseert gereserveerd wordt voor eventuele terugvorderingen (storneringen). De Rolling Reserve is gebaseerd op het geschatte storneringspercentage.

Rolling reserve I-Finance

Storneringen

Bij abonnementen is de kans groot dat storneringen voor zullen komen. Er wordt dan ook vrijwel nooit direct 100% van de geïncasseerde gelden aan u afgedragen. Door een percentage te reserveren wordt voorkomen dat u achteraf voor verassingen komt te staan en u een flink bedrag terug dient te betalen.

De Rolling Reserve is verplicht, maar wij begrijpen dat u zo veel mogelijk wenst te ontvangen. Om deze reden hanteren wij bij I-Finance een zeer lage en eerlijke Rolling Reserve die perfect op uw storneringspercentage aansluit.

Hoe hoog is de Rolling Reserve?

De Rolling Reserve is afhankelijk van de partij waarmee u samenwerkt en hoeveel storneringen u gemiddeld heeft. Wanneer bijvoorbeeld gemiddeld 20% van uw automatische incasso’s gestorneerd worden, dient de Rolling Reserve logischerwijs hoger te zijn dan wanneer er maar 5% gestorneerd wordt.

Bij I-Finance gaan wij met u in gesprek om te kijken hoe wij de Rolling Reserve zo laag mogelijk kunnen houden. Benieuwd naar hoe I-Finance u kan helpen bij uw facturatie en debiteurenbeheer? Bekijk dan direct onze Facturatie & Beheer pagina of Laat uw gegevens bij ons achter!

Contactgegevens

070 - 452 54 60

info@i-finance.nl

SHARE
BACK TO TOP

Categorieën