Privé Financial Lease bij I-Finance

Financial Lease voor particulier gebruik; volledig transparant, u weet precies hoeveel rente en aflossing u betaalt. Als u uw auto eerder wilt verkopen, dan kan dat. U bent ook volledig vrij in het omgaan met de onderhoud van de auto, omdat de auto van u is, net als bij bijvoorbeeld een koophuis in plaats van een huurhuis. Bij Financial Lease is er ook geen sprake van een maximaal aantal kilometers dat u mag rijden. I-Finance biedt u de mogelijkheid om uw kosten voor Financial Lease te berekenen en een vrijblijvende aanvraag te doen.

Waarom Financial Lease?

Financial Lease is een leasevorm waarbij u direct eigenaar van het voertuig wordt. Financial Lease kan zowel zakelijk worden afgesloten als privé. U kunt als particulier dus ook gebruik maken van Financial Lease. De leasemaatschappij fungeert bij Financial Lease als een financieringsmaatschappij. Omdat u bij Financial Lease de auto koopt en niet “huurt” zoals bij Private en Operational Lease, is Financial Lease voordeliger.

Financial Lease privé

Meer informatie?

Meer informatie?

Wilt u een vrijblijvende aanvraag doen of meer informatie ontvangen over uw mogelijkheden? Laat uw gegevens achter in het contactformulier.

Wij onderzoeken graag samen met u de mogelijkheden en zullen dan ook binnen één werkdag contact met u opnemen. Mocht u in de tussentijd vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op!

Financial lease privé calculator

De voordelen van Privé Financial Lease

Wat zijn de voordelen van Financial Lease? Naast dat Financial Lease niet alleen zakelijk maar ook particulier ingezet kan worden, brengt Financial Lease voor privé nog meer voordelen met zich mee.

Volledig transparant

Bij Financial Lease privé kunt u zelf de looptijd en hoogte van het contract bepalen. U weet precies hoeveel rente en aflossing u betaalt en zelfs hoeveel de financieringsmaatschappij er uiteindelijk aan verdient. Hiermee is Financial Lease volledig transparant.

Slottermijn

Een slottermijn is de laatste termijn dat wordt betaald bij Financial Lease waardoor u ook juridisch eigenaar wordt van het voertuig. Bij verkoop van het voertuig kunt u deze inlossen of wanneer u meer heeft afgelost dan nodig is krijgt u aan het einde van de looptijd een bedrag terug. Dit bedrag zou u bijvoorbeeld weer kunnen gebruiken bij de aanbetaling van een nieuwe auto!

Voertuig is uw eigendom

U bent vrij om de auto vroegtijdig te verkopen, uiteraard lost u dan wel direct het restbedrag van uw financiering in. Ook in het omgaan met onderhoud heeft u vrijheid. Bij nieuwe een nieuwe auto zullen de kosten voor onderhoud relatief laag en goed voorspelbaar zijn.

Niet bijbetalen voor kilometers

Bij andere leasevormen zoals Private Lease en Operational Lease krijgt u een maximum aantal kilometers per jaar. Als u meer rijdt dan die gegeven kilometers, moet u hiervoor bijbetalen. Bij Financial Lease is er geen sprake van een maximum kilometers en kunt u dus ook niet per ongeluk over de afgesproken kilometers heen gaan waardoor u extra moet betalen.

Financial Lease of Operational Lease?

Het grootste verschil tussen Financial en Operational Lease is, dat wanneer u kiest voor Financial Lease, u direct eigenaar wordt van het voertuig. Bij Operational Lease en Private Lease daarentegen blijft de leasemaatschappij eigenaar van het voertuig(Private Lease is hetzelfde als Operational Lease, Private Lease is voor consumenten en Operational Lease is voor zakelijke klanten.) Operational Lease en Private Lease kunt u vergelijken met huur

Financial Lease vergeleken met Operational en Private Lease:

U betaalt bij Operational Lease en Private Lease een vast maandbedrag, hierin zit onderhoud, reparaties en verzekeringen inbegrepen. Echter kunt u wel voor onverwachtse kosten komen te staan wanneer u bijvoorbeeld over de afgesproken kilometers heen gaat of moet betalen voor niet inbegrepen onderhoudswerkzaamheden.

Bij Financial Lease is het maandbedrag transparanter. Operational Lease en Private Lease kan voordeliger zijn wanneer u veel onderhoud verwacht, het is echter niet aannemelijk dat een nieuw voertuig in de eerste jaren veel onderhoud nodig heeft. Dit kan er voor zorgen dat u wellicht duurder uit bent met Operational Lease of Private Lease dan met Financial Lease privé. Het onderhoud zit namelijk in uw maandbedrag verwerkt.

U heeft bij Operational Lease en Private Lease de mogelijkheid om aan het einde van de looptijd eigenaar te worden van het voertuig. Maar tijdens de looptijd bent u nooit eigenaar van het voertuig, u kunt dus niet vroegtijdig verkopen en wanneer u het contract wilt beëindigen voordat het is afgelopen moet u een opzeggingsvergoeding betalen.

Bij Financial Lease is het uw voertuig, u kunt het verkopen of inruilen wanneer u wilt, u moet dan uiteraard wel het bedrag wat u heeft gefinancierd inlossen, maar als u meer heeft afgelost dan de waarde van de auto is het restbedrag van u.

Bij Operational Lease en Private Lease “huurt” u de auto, u betaalt dus de auto niet af en hoeft dus ook geen slottermijn te betalen. Hier staat echter wel tegenover dat u voor vervelende naheffingen kunt komen te staan.

Bij Financial Lease koopt u de auto met een financiering. U kunt bij de slottermijn kiezen of u de auto inruilt of de slottermijn afbetaalt en uw auto houdt.

Met het leasen van een auto gaat u een financiele verplichting aan. Het is van groot belang dat u de maandelijks lasten van het leasecontract kunt dragen. Bij het aanvragen wordt er dan ook, afhankelijk van de variant, een toetsing uitgevoerd bij het BKR, indien deze aanvraag goedgekeurd wordt zal dit contract bij het Bureau Krediet Registratie geregistreerd worden. Bij lease contracten wordt u voor 65% van de hoofdsom geregistreerd.  

Het is uitsluitend verstandig een lening af te sluiten wanneer u hier direct een product, dienst of ander goed voor terug krijgt. Bij Financial Lease wordt u, in tegenstelling tot bij Operational Lease of Private Lease direct eigenaar van het voertuig.

Aangezien u bij Operational Lease en Private Lease niet direct eigenaar wordt van het voertuig verliest u onnodig een (mogelijk) groot gedeelte van uw maximale leencapaciteit.

Actueel

Categorieën

Pagina’s