Inzicht in financiën

Hoe krijg ik inzicht in mijn financiële situatie?

  • Posted on
  • Posted in Algemeen

Inzicht in uw financiële situatie is ontzettend belangrijk. Toch weten nog veel mensen niet hoe zij er financieel gezien voor staan. Er zijn verschillende redenen, maar de meest voorkomende zijn toch wel dat veel mensen niet weten hoe ze dit moeten doen of dat ze er simpelweg niet aan toe komen. Door middel van deze blog proberen wij u te helpen en geven wij u een aantal tips over hoe u een duidelijk overzicht creëert en uw financiële situatie kunt verbeteren.

Maak een overzicht

Begin met het maken van een overzicht van de inkomsten en uitgaven. U kunt uw financiële situatie alleen maar verbeteren als u weet waar u te veel geld aan uit geeft en dus op kunt besparen.

De grote uitgaven als de woonlasten of de lease van de auto zijn bij de meeste mensen wel bekend. Echter zijn de kleinere uitgaven vaak het probleem. Elke dag lunch halen bij de ontzettende leuke, maar wel erg dure broodjeszaak of vaak uiteten gaan. Deze (sociale) uitgaven zijn natuurlijk ook belangrijk, maar kunnen veel negatieve effecten hebben op uw financiële situatie.   

Wij raden u dan ook aan om de uitgaven te categoriseren. Voorbeelden van deze categorieën zijn:

Deze categorieën helpen u om uw uitgaven overzichtelijker te maken. Aan het einde van de maand weet u precies hoeveel geld u in iedere categorie heeft gespendeerd en weet u waar u volgende maand op kunt besparen.

Zijn er uitgaven die niet in één van deze categorieën vallen? Dan kunt u natuurlijk een extra categorie maken met het kopje “overig”. Let er wel op dat deze categorie (overig) niet te veel verschillende soorten uitgaven bevat. Dit kan er juist weer voor zorgen dat u het overzicht kwijt raakt.

Kredietwaardigheid

Naast het categoriseren van de inkomsten en uitgaven. Is er ook een deel van de financiële situatie die veel mensen niet kennen, de kredietwaardigheid. Kredietwaardigheid is een begrip dat verschillende financiële aspecten van een persoon bevat.

Veel mensen zijn niet bekend met hun kredietwaardigheid omdat vooral kredietaanbieders en verzekeraars dit gebruiken om de financiële situatie van een persoon te beoordelen, vaak gebeurt dit zonder dat de consument daar weet van heeft.

MyCreditscore biedt u de mogelijkheid om te zien hoe deze kredietaanbieders en verzekeraars uw financiële situatie in kaart brengen en beoordelen. U krijgt dit inzicht door middel van een kredietrapport en een bijhorende persoonlijke MyCreditscore (kredietscore).

MyCreditscore baseert deze score op basis van o.a. uw betaalverleden, uw inkomen, uw uitgaven en uw algehele financiële situatie, zodat u in één keer duidelijk weet hoe kredietwaardig u bent en hoe u er financieel voor staat.

MyCreditscore rapport

Daarnaast toont het kredietrapport uw maximale verantwoorde leen-, lease-, hypotheek- en huurcapaciteit. Zo weet u precies hoe een kredietverstrekker of verzekeraar naar uw financiële situatie kijkt.

Conclusie

Door een overzicht te maken van uw inkomsten en uitgaven en daarnaast uw persoonlijke kredietrapport op te vragen krijgt u grip op uw financiële situatie. Wanneer u er ondanks deze tips toch nog niet helemaal uitkomt, adviseren wij u om contact op te nemen met een financieel adviseur of budgetcoach.

Het is belangrijk om uw overzicht te blijven updaten. Financiële overzichten en gegevens kunnen snel irrelevant worden wanneer deze niet up to date zijn.

Ga direct naar MyCreditscore.nl om uw kredietrapport aan te vragen en meer inzicht te krijgen in uw financiële situatie!

SHARE
BACK TO TOP

Categorieën