Auto's

Auto financieren? 4 manieren hoe dat kan!

4 manieren om uw auto te financieren

Bent u geïnteresseerd in een nieuwe auto, maar weet u niet welke financiering het beste is? Geen probleem! Een auto financieren kan op meerdere manieren en wij lichten 4 van de populairste opties hier verder toe.

1. Uit uw eigen spaarpot

Als eerste bespreken wij de goedkoopste variant om een auto aan te schaffen, met uw eigen gespaarde geld. Een auto is een flinke investering en daarom moeten veel mensen een tijd sparen alvorens zij hun droomauto kunnen kopen. Wanneer u de auto met uw eigen spaargeld wilt aanschaffen, is een groot voordeel dat de auto uw eigendom is.

Dit betekent wel dat alle onderhouds- en verzekeringskosten voor u zijn. Toch is dit de goedkoopste optie. Dit komt omdat u geen rente hoeft te betalen. Als u op dit moment nog niet over de financiën beschikt maar wel een auto rentevrij wilt aanschaffen, adviseren wij u om een auto uit te kiezen en een spaardoel op te stellen. Het is makkelijker om geld opzij te leggen als u weet waarvoor u het opzij legt. 

2. Persoonlijke lening

De tweede manier waarop u een auto kan financieren is d.m.v. een persoonlijke lening. Het voordeel van deze vorm van financieren is dat het voertuig dírect uw eigendom is. U betaalt een vast maandbedrag inclusief rente, verder zijn de onderhouds- en verzekeringskosten ook voor u.

Een nadeel van een persoonlijke lening kan zijn dat de onderhoudskosten niet in een vast maandbedrag verwerkt zitten. Wanneer u in een korte periode veel pech heeft, zullen al deze kosten voor u zijn. Andersom kan het ook dat u schadevrij rijdt en weinig onderhoud heeft. In dit geval is het positief dat de kosten niet maandelijks verwerkt zijn.

3. Leasen via uw werkgever

Een andere mogelijkheid om in uw droomauto te rijden is het leasen via uw werkgever. Deze vorm van financieren wordt ook wel full operational lease genoemd en kent veel voordelen, maar ook nadelen. Uw werkgever brengt maandelijks een vast bedrag bij u in rekening en voldoet de termijnbetalingen aan de leasemaatschappij.

Een voordeel van full operationeel lease is dat u zich geen zorgen hoeft te maken om bijkomende kosten. De brandstof, verzekering en eventueel onderhoud zitten allemaal verwerkt in uw termijnbetaling.

Het nadeel van full operational lease is dat u geen eigenaar van de auto wordt. De leasemaatschappij blijft eigenaar waardoor u aan het eind van de overeenkomst niet in het bezit bent van het voertuig.

4. Private lease

Als laatste kunt u een auto financieren in de vorm van Private lease. Bij deze vorm van financieren leaset u de auto direct van de leasemaatschappij. Verder lijkt deze vorm van financieren sterk op die uit optie 3 “leasen via uw werkgever”. 

Het voordeel van private lease is dat u voor een vast bedrag per maand dírect in uw droomauto kunt rijden. In tegenstelling tot full operational lease bent u nu wel zelf verantwoordelijk voor het betalen van uw brandstof en dient u rekening te houden met eigen risico in het geval van schade.

Het nadeel van private lease is dat u geen eigenaar van de auto wordt. De leasemaatschappij blijft eigenaar waardoor u aan het einde van de overeenkomst niet in bezit bent van het voertuig.

De looptijd van het contract varieert veelal tussen de 12 en 60 termijnen.

Conclusie

Een auto financieren is iets waar de meeste mensen wel eens in hun leven mee te maken krijgen. Onderzoek goed wat de voor- en nadelen van elke financiering zijn en kies een financiering die bij u past. Indien u gaat leasen of lenen kijk dan altijd naar uw eigen financiële situatie en vraag uzelf af of het verantwoord is om te lenen. Via MyCreditscore kunt u een kredietrapport aanvragen waarmee u inzicht krijgt in uw financiële situatie. Zo kunt u direct bepalen of het verstandig is om een lening of leasecontract af te sluiten.

Wilt u een auto financieren door middel van een persoonlijke lening? Via I-Finance is dat mogelijk. Bekijk op onze homepagina wat de mogelijkheden zijn.

SHARE
BACK TO TOP

Categorieën