Kredietwaardigheid score

4 Tips om uw kredietwaardigheid te verbeteren

  • Posted on
  • Posted in Algemeen

Bij I-Finance beoordelen en accepteren wij klanten op basis van hun kredietwaardigheid. Wij willen u graag helpen om uw kredietwaardigheid te verbeteren. Met de kennis en inzicht die wij hebben geven wij u 4 tips om uw eigen kredietwaardigheid te verbeteren.

1. Betaal op tijd

Eén van de belangrijkste factoren, als het gaat om uw kredietwaardigheid, is op tijd betalen. Dit geldt niet alleen voor het op tijd betalen van kredieten, maar van alle rekeningen. Een betaalachterstand bij uw energieleverancier wordt namelijk ook geregistreerd en kan van invloed zijn op uw kredietwaardigheid.

Probeer al uw contracten zo af te sluiten dat de automatische incasso’s kort nadat uw salaris gestort is geïncasseerd worden. Hiermee voorkomt u dat u aan het eind van de maand niet genoeg geld op uw bankrekening heeft staan om aan de automatische incasso te voldoen.

2. Te laat met betalen? Betaal het zo snel mogelijk terug

Het kan voorkomen dat u een keer een rekening bent vergeten te betalen. Dit wordt natuurlijk wel geregistreerd, maar hoeft geen grote invloed op uw kredietwaardigheid te hebben wanneer u dit snel terugbetaalt. 

Dit laat de kredietbeoordelaar zien dat uw betaalachterstand wel graag wilt betalen, maar dat dit wellicht even niet goed uitkwam door bijvoorbeeld het gebrek aan financiële middelen. Hoe langer u wacht met terugbetalen, hoe groter de impact op uw kredietwaardigheid.

Terug betalen

3. Verlaag uw vaste lasten

Uw maandelijkse vasten lasten bepalen een groot gedeelte van uw kredietwaardigheid. Heeft u bijvoorbeeld hoge woonlasten, veel abonnenten en kosten voor de kinderopvang? Kijk dan of u sommige van deze kosten kunt verlagen. Zo bieden energieleveranciers vaak jaarlijks aanbiedingen aan die uw vaste lasten aanzienlijk kunnen verlagen.

Daarnaast is het verstandig om uw abonnementen door te nemen en te kijken hoe vaak u gebruik maakt van de dienst. Veel consumenten hebben abonnementen die nauwelijks of niet gebruikt worden. Deze abonnementen worden vergeten en maandelijks automatisch afgeschreven.

4. Los openstaande leningen af

Het hebben van leningen heeft ook invloed op uw kredietwaardigheid. Wanneer u al een aantal leningen heeft lopen, zal uw kredietwaardigheid lager zijn. Dit komt omdat kredietverstrekkers een zorgplicht hebben, waardoor zij u niet in financiële problemen mogen brengen door u te overkrediteren.

Sterker nog door uw leningen op tijd terug te betalen en volledig af te lossen gaat uw kredietwaardigheid omhoog. Dit betekent namelijk dat u een goede lener bent die netjes aan zijn verplichtingen voldoet. Dit is waardevolle informatie voor een kredietverstrekker.

Conclusie

In Nederland is het begrip “kredietwaardigheid” onder consumenten nog niet erg bekend. Het wordt bepaald door banken en kredietverstrekkers, terwijl consumenten vaak niet eens weten hoe het bepaald wordt en op basis van welke data.

MyCreditscore biedt u de mogelijkheid om te zien hoe deze kredietaanbieders en verzekeraars uw financiële situatie in kaart brengen en beoordelen. U krijgt dit inzicht door middel van een kredietrapport en een bijhorende persoonlijke MyCreditscore (kredietscore). MyCreditscore baseert deze score op o.a. basis van uw betaalverleden, uw inkomen, uw uitgaven en uw algehele financiële situatie, zodat u in één keer duidelijk weet hoe kredietwaardig u bent en hoe u er financieel voor staat.

Bekijk de mogelijkheden direct op MyCreditscore.nl!
SHARE
BACK TO TOP

Categorieën